Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A plătit ”taxe” de 10.000 de lei pentru un premiu fictiv câștigat prin telefon

0 45

inselaciune premii fictive telefon

Înșelătoriile cu premii fictive anunțate prin telefon par să nu aibă leac. Deși în presă au fost anunțate zeci de cazuri de acest gen, iar oamenii legii au emis repetat semnale de alarmă pentru cetățeni, aceștia par să nu fi învățat lecția din greșelile altora.

O femeie din Zalău a căzut din nou în capcana escrocilor, după ce a fost anunțată prin intermediul telefonului că a câștigat un premiu de fidelitate de 9.000 de euro. Aceasta a fost sunată pe fix de un bărbat, care s-a recomandat a fi reprezentant Romtelecom şi i-a spus victimei că lângă el se află un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj şi un notar public din Zalău, cu care “a intrat în legătură telefonică”, aceştia confirmând câştigarea premiului.

Pentru a intra în posesia premiului, bărbatul i-a spus că trebuie să plătească nişte taxe în valoare de 10.000 lei. Femeia a trimis suma cerută pe numele unei femei, prin intermediul unui serviciu bancar de transfer de bani.

După ce a expediat banii, femeia a fost sunată din nou, apelantul spunându-i să se prezinte la Poliţie, pentru a discuta cu poliţistul şi a-şi ridica premiul. Abia când a ajuns la inspectorat, femeia şi-a dat seama că a fost înşelată.

Ce recomandă polițiștii

Dacă „un reprezentant” al unei companii de telefonie sau cablu tv v-a sunat şi v-a anunţat că aţi câştigat un premiu în bani la un concurs la care nu aţi participat, ESTE O ÎNŞELĂCIUNE.

Dacă vă cere să plătiţi o sumă de bani pentru a intra în posesia premiului, ESTE O ÎNŞELĂCIUNE. Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează după ce se intră în posesia premiilor.

Nu trimiteţi sume de bani, prin mandate on-line, şi nu depuneţi bani în contul unor persoane necunoscute, pentru ridicarea unor premii, deoarece NU VĂ VEŢI MAI RECUPERA BANII.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More