Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ploaia face ravagii în Bistrița-Năsăud. Drumuri blocate, case inundate, persoane surprinse de apă

0 1.213

Ploaia a răvășit județul Bistrița-Năsăud. Autoritățile sunt în alertă.

Codul portocaliu de vreme severă anunțat pentru județul Bistrița-Năsăud a pus în alertă Inspectoratul pentru Situații de Urgență. La ora actuală forțele ISU sunt în dinamică atât pe raza municipiului Bistrița, cât și în întreg județul.

Astfel SVSU Bistrița și o echipa de intervenție de la Aquabis actioneaza in municipiul Bistrița, la Scoală Generală nr. 6, pentru evacuarea apei de la demisol. Tot în municipiul Bistrița echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița intervin pentru evacuarea apei din curți și beciuri pe străzile Budacului, Iuliu Hossu și Calea Moldovei. SVSU Bistrița intervine și pe străzile Matei Eminescu și Dogarilor.

La Feldru, echipaje SVSU au intervenit apei dintr-o casă și curte. Drumul național 17C este blocat de aluviuni în localitatea Dumitra blocat de aluviuni, intervine Secția de Pompieri Năsăud și SVSU Dumitra. Totodată drumul este blocat spre localitatea Ghinda din cauza unei alunecări de teren și aluviuni. La fața șocului intervine SVSU Bistrița.

Tot la Dumitra au existat persoane care au cerut sprijinul pompierilor pentru a fi evacuați din casa. Au intervenit pompierii militari năsăudeni și SVSU Dumitra. Din ultimele date, toate persoanele sunt în siguranță, în locuințe, iar viața nu le e pusă în pericol. Echipele de intervenție lucrează pentru decolmatarea podețelor, pentru scăderea nivelului apei. În aceeași localitate, pompierii militari năsăudeni au evacuat un copil și mama acestuia dintr-o casă. A fost alocat și un echipaj medical.

Un alt drum blocat de aluviuni este cel spre Slatinita, Bistrița. Se intervine cu buldoexcavator spre Ghinda și ulterior se va acționa spre deblocarea caii de acces spre Slatinita, transmit cei de la ISU Bistrița-Năsăud. La intrare în Slatinita fortele de interventie au fost alertate și asupra unei persoane blocate într-un copac. Aceasta s-ar fi urcat în copac pentru a se salva de puhoiul de apă. A fost alocat un echipaj SVSU.


Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More