Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ploaie de stele în următoarele zile pe cerul României

0 55

ploaie de stele - perseide

Fenomenul de ploaie de stele căzătoare, cunoscut sub numele de ploaie de Perseide, va putea fi observat pe cer în nopțile următoare.

Perseidele își fac apariția de obicei în luna august, iar fenomenul se va intensifica în acest sfârșit de săptămână, pe 10 și 11 august, urmând ca apogeul ploii de stele căzătoare să fie luni, 12 august, între orele 18:00 și 23:00.

Pentru Perseide, perioada de activitate este între 17 iulie și 24 august. În această perioadă se pot observa, pe lângă meteorii ce nu aparțin unui curent (sporadici), și meteori ce par că vin din constelația Perseus.

Potrivit Organizației International Meteor, la ”orele de vârf” se vor putea observa chiar și 100 de stele căzătoare pe oră. Cea mai buna perioadă de observare este după miezul nopții până dimineața, potrivit site-ului Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”.

Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite. Cel mai bun pentru a observa cât mai mulți meteori este un loc la țară sau la munte. Este bun și un loc de observații aflat la marginea orașelor mari, însă din orașe meteorii nu se vor vedea decât într-un număr foarte mic. Cei ce vor observa din zonele cu cer curat, pot vedea maxim 100 de meteori pe oră. Cei ce observa din orașe vor vedea 10-20 de meteori pe oră.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More