Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ploi consistente în aproape toată țara. Prognoza meteo până luni

0 49

Vremea se înrăutățește în zilele următoare, anunță meteorologii, care spun că începând de azi vom avea parte de ploi consistente, mai ales în jumătatea sudică, iar maximele termice vor fi între 7 și 15 grade Celsius.

În Dobrogea și Bărăgan, cerul va fi plin de nori și va ploua peste tot, iar temperaturile vor fi în ușoară scădere în Dobrogea. Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, norii vor fi numeroși și va ploua din când în când, iar temperaturile scad puțin și aici.

În jumătatea nordică a Moldovei apar înnorări pe parcursul zilei, însă precipitațiile apar doar pe arii restrânse și în cantități reduse. Maximele termice vor fi în scădere ușoară. În nordul Transilvaniei și prin Maramureș, cerul va fi temporar noros și temperaturile ajung până la 15 grade Celsius.

În ținuturile vestice, norii vor fi numeroși și va ploua pe spații mari și vântul va sufla cu viteze de 50-60 km/h.

În sudul Banatului se vor cumula local 15-20 l/mp și izolat 35-40 l/mp. În Munții Banatului, la altitudini mari, va ninge și vântul va depăși la rafală 70 km/h. Maximele termice scad cu 4-5 grade față de joi.

În centrul țării, se anunță mulți nori și ploi cam peste tot, însă nu se vor strânge cantități mari de apă. În zonele de munte, la peste 1700 metri altitudine, vor predomina ninsorile și vântul va sufla cu putere.Valorile termice vor fi în scădere ușoară.

În sud-vestul țării așteptăm vreme urâtă și ploi pe suprafețe extinse. Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și izolat 35-40 l/mp și vântul va sufla cu viteze de 50-60 km/h.Temperaturile maxime scad cu 4-5 grade față de ziua trecută.

Și în sudul țării vremea va fi închisă și va ploua. Cantitățile de apă strînse vor fi importante și vântul va avea răbufniri.Maximele termice scad cu 5-6 grade față de ieri.

La munte așteptăm lapoviță pe arii extinse. În Munții Banatului, în zona Meridionalilor și a carpaților de Curbură, precipitațiile vor fi consistente și se pot atinge 35-40 l/mp. La altitudini de peste 1700 de metri va ninge și vântul va sufla cu viteze de peste 70 km/h. Temperaturile sunt într-o scădere evidentă.

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Sâmbătă se face mai cald și ploile se răresc. Norii pot persista câteva ore dimineața, va ploua slab și maximele urcă până la 16 garde.
Duminică încălzirea continuă, dar în vest și nord-vest sosec ploile. În Munții Apuseni va fi lapoviță. În rest: vreme frumoasă nori puțini și temperaturi și mai mari.

Ziua de luni ne aduce vreme deosebit de caldă pentru luna martie. Va ploua în jumătatea vestică, chiar consistent prin unele zone, dar în est va fi timp frumos. Vântul se reactivează, iar maximele ajung la 21 de grade.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More