Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Plouă la Bonțida? Da, plouă, pentru că a început Electric Castle – VIDEO

0 845

Lume multă și fericită, muzica de calitate, ploaia și noroiul, au fost ingredientele perfecte ale primei zile a festivalului Electric Castle de la Bonțida în acest an.

Ajuns la a șasea ediție, Electric Castle a debutat în forță, cu o primă zi explozivă. Organizatorii nu i-au mai zis ”Ziua Zero”, astfel că miercuri a fost prima zi a unui festival de legendă care se întinde pe parcursul a cinci zile.

Forfota a început la Bonțida încă de la primele ore ale dimineții, când s-au deschis și porțile campingului pentru electricii care vor petrece restul săptămânii la cort. Și în sat a fost înghesuială mare, mii de oameni veniți din toată țara și din străinătate alegând și în acest an să ocupe camerele primitoarelor gazde din Bonțida.

Cu întârziere de o oră, cauzată de rezolvarea ultimelor detalii organizatorice, de la 15 s-au deschis și porțile festivalului, care au fost în permanență luate cu asalt de tinerii dornici de distracție. Aceștia nu s-au lăsat intimidați de dușurile dese, dar scurte, oferite de mama natură, astfel că, înveliți în pelerine de ploaie, au așteptat cuminți și nerăbdători la cozile uriașe formate la intrare.

În interiorul tărâmului de basm, organizatorii au avut grijă și în acest an să ofere cele mai bune condiții în situația meteorologică existentă și prognozată. Alei pietruite sau acoperite cu cauciuc au creat accesul către scene sau principalele zone de distracție ale festivalierilor, în timp ce mare parte din scene și zona de alimentație publică au fost acoperite.

Ploaia a căzut din plin, pentru că nu există Electric Castle fără ploaie, dar nici fără noroi. Cu toate acestea, oamenii s-au distrat pe cinste, iar aversele sporadice n-au făcut decât să contribuie la starea de bine a petrecăreților. Asta pentru că ploaia era un lucru așteptat de toată lumea, iar noroiul a devenit deja un ”must have” al festivalului. Fără aceste două ingrediente celebre la Electric Castle, distracția n-ar mai fi la fel iar miile de poze și filmulețe postate pe rețelele de socializare ar fi fără suflet, dacă n-ar fi vorba în ele despre ploaie, noroi, cizme de cauciuc sau pelerine.

Electric Castle Day 1De acest lucru, parcă au fost conștienți și marii artiști ai primei zile. Delinquent Habits au apărut pe scenă în uralele fanilor, dar și sub nori negri aducători de furtună. În câteva secunde a început și ploaia, iar în tot atâta timp s-au echipat corespunzător și cei aflați în public.

La fel, Damian Marley, s-a lăsat îndelung așteptat de zecile de mii de fani aflați în fața scenei principale, iar la primele acorduri muzicale a apărut, parcă invocată, și ploaia torențială. Una de scurtă durată, dar suficientă cât să creeze adevărate piscine în zona din fața main stage. Pe nimeni n-a mai deranjat acest aspect, fanii țopăind în ploaie și multele și extinsele bălți create.

La celelalte scene, la care noi n-am mai putut ajunge din păcate în prima seară, distracția a fost în toi, desfășurându-se aproximativ după același scenariu.

Miezul nopții a găsit Bonțida scăldată în jocuri de lumini și muzică bună, în timp ce mii de oameni se aflau încă la porțile de intrare, dornici să pătrundă în tărâmul magic pentru a lua parte la următoarele zile de distracție. Vremea se anunță la fel, instabilă, cu posibile averse alternând cu perioade de cer senin scăldat în razele soarelui. Peste toate însă, tronează dorința oamenilor de a se distra, de a petrece până în zori, indiferent de condițiile meteo. Pentru că e perioada Electric Castle, una care, indiferent de vreme, bucură suflete și oameni.

Electric Castle Day 1

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More