Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Plutonier major din Dej, locul 2 la ”Subofițerul anului 2014”

0 74

Divizia 4 Infanterie Gemina - Subofiterul Anului - Soldatul Anului

Plutonierului major Adrian Pop din Batalionul 55 Apărare Antiaeriană „Someş”/Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu” a ocupat locul al doilea la concursul Subofițerul anului 2014, la etapa pe Divizia 4 Infanterie ”Gemina”. La același concurs, la secțiunea Soldatul Anului, caporalul Cătălin Matei din Dej a ocupat locul al treilea.

Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc a fost gazda celei de a VI-a ediții a concursului Subofițerul/Soldatul anului 2014, etapa pe Divizia 4 Infanterie „Gemina”.

La competiția desfășurată în perioada 13-17 octombrie s-au întâlnit câștigătorii etapelor pe batalioane, brigăzi și regimente, cei mai buni militari din unitățile subordonate marii unități.

În urma desfășurării probelor de concurs, Subofițerul Anului 2014 la etapa pe Divizia 4 Infanterie „Gemina” este plutonierul major Mircea Pocol din Batalionul 612 Artilerie Antitanc „Maramureş”/Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, locul II a revenit plutonierului major Adrian Pop din Batalionul 55 Apărare Antiaeriană „Someş”/Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, iar locul III a revenit sergentul-major Marius Lăsnean din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, Brigada 18 Infanterie „Banat”.

La secțiunea Soldatul Anului 2014, locul I a fost ocupat de fruntașul Ciprian Popov din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”/Brigada 18 Infanterie „Banat”, locul II a revenit caporalului Octavian Vartolomei din Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”/Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, pe locul III situându-se caporalul Cătălin Matei din Batalionul 811 Infanterie „Dej”, Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.

Probele prin care participanții s-au diferențiat au fost:
– cunoașterea și aplicarea regulamentelor militare;
– proba practică desfășurată pe terenul de instrucție al vânătorilor de munte;
– tragere cu armamentul de infanterie executată în poligonul Jigodin;
– proba surpriză care a constat în deplasarea în teren muntos împădurit după azimut, cu puncte de control unde militarii au avut de asamblat o armă, au aruncat grenade de mână ofensive de exercițiu sau au transportat un rănit;
– verificarea cunoștințelor lingvistice și pregătire fizică.

La ceremonia de premiere au participat comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Adrian Tonea, comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte, colonel Marius Giurcă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.