Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PNL nu mai vrea hârtii pentru profesori. Începe debirocratizarea sistemului

0 434

Actualul Ministru al Educației vrea debirocratizarea sistemului de învățământ. Prima modificare vizează testele predictive.

Actualul Ministru al Educației, Monica Anisie, anunță schimbări masive în ceea ce privește sistemul actual de învățământ, schimbări ce vizează actul educațional, scriu cei de la Adevărul.

Primele modificări se referă la volumul mare de hârtii pe care un cadru didactic trebuie să le conceapă și completeze.

În primul rând profesorii nu vor mai fi nevoiți să aplice teste predictive la începutul fiecărui an. Aceste tipuri de teste și aplicare lor rămân la alegerea fiecărui profesor.

În al doilea rând, o altă schimbare vizează simplificarea portofoliului dirigintelui, dar și cea a dosarelor întocmite pentru realizarea excursiilor. Aceeași măsură de simplificare se vrea aplicată și pentru condica de prezență.

O altă idee se referă la digitalizarea rapoartelor înaintate către alte instituții, dar și eliminarea obligativității proceselor verbale pentru orice activitate a cadrelor didactice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More