Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pod de gunoaie pe Valea Fizeșului. Autoritățile locale nu dau amenzi ”că oricum nu le plătește nimeni”

0 178

Delta Transilvaniei, odinioară un loc mirifc în natură, aproape de Gherla, este de câteva zile scena unor imagini care nu doar că nu atrag turiștii în zonă, dar chiar îi alungă.

La doar câţiva kilometri de Lacul Ştiucii, unde stufărişul a creat un peisaj care îţi taie repiraţia, s-a format un pod de gunoaie. Pe aici trecea Valea Fizeşului.

După o plimbare relaxantă pe lacul Ştiucii, la mică distanţă,  turiştii sunt întâmpinaţi de mii de peturi care acoperă Valea Fizeşului de pe un mal pe altul. O parte dintre ele au fost aduse de apă din amonte, însă autorităţile spun că şi localnicii au contribuit la poluarea văii.

Autorităţile îşi pasează responsabilitatea. Zona este în administrarea celor de la Apele Române, dar de întreţinere se ocupă autorităţile locale. Edilii spun că nu pot interveni pentru că zona nu le aparţine.

”Nu am aplicat amenzi, că n ici amenzile nu se plătesc. Degeaba se amendează că rămân neachitate. Există contract cu firmă de salubritate, am făcut anul trecut 40 de țarcuri expres pentru pet-uri, dar minte nu putem să dăm la oameni”, a declarat viceprimarul comunei Fizeșu Gherlii pentru Antena 1.

Cu această atitudine, cetățenii iresponsabili care trăiesc în zonă și poluează acest frumos colț de natură nu pot fi trași la răspundere. Astfel zona este poluată în permanență, Valea Fizeșului și Lacul Știucii sunt pline de gunoaie, iar autoritățile privesc impasibile de pe mal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More