Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pod închis de urgență din cauza deformărilor între Rusu Bârgăului și Valea Poenii

0 1.164

Podul care traversează râul bistrița, ce face legătura între localităţile Rusu Bârgăului – Valea Poenii – Dorolea din judeţul Bistriţa-Năsăud, prin drumul comunal 6B, a fost închis de urgenţă marţi seara de către autorităţi, după ce au fost semnalate deformări ale acestuia.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a transmis că podul, aflat pe raza comunei Josenii Bârgăului, este grav avariat, motiv pentru care a fost restricţionat atât accesul auto, cât şi cel pietonal.

„O comisie mixtă condusă de prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, domnul Teofil Cioarbă, şi inspectorul şef ISU Bistriţa-Năsăud, colonel Bucur Cristian, alături de primarul din localitatea Livezile, respectiv viceprimarul din localitatea Josenii Bârgăului, prin comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, a luat decizia, de la faţa locului, de închidere a drumului în cauză, implicit restricţionarea totală a accesului rutier şi pietonal pe podul avariat. Din punct de vedere al accesului operativ al echipajelor de intervenţie la eventuale situaţii de urgenţă în localitatea Valea Poienii, acesta va fi realizat prin localitatea Dorolea” a informat CJSU.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a precizat pentru AGERPRES că decizia autorităţilor a venit în urma unui apel la 112 al unui şofer care a tranzitat podul în cauză şi care a observat deformări ale acestuia. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More