Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Podul de peste Someș de la Mica, grav afectat de traficul greu deviat din Dej – FOTO

0 497

La doar 10 zile de la devierea traficului greu de pe podul de peste râul Someș din Dej, un alt pod peste râu își arată slăbiciunea sub greutatea vehiculelor de mare tonaj. Podul din comuna Mica se degradează văzând cu ochii, iar autoritățile locale solicită mai marilor județului măsuri urgente.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a hotărât ca, începând din 13 noiembrie, traficul greu, peste 7,5 tone, pe podul din Dej care traversează râul Someș, să fie deviat pe alte rute. Astfel, traficul greu dinspre Cluj spre Bistrița a fost deviat pe drumul județean 172F, prin comuna Mica.

Aici, însă, a apărut în scurt timp o altă problemă, podul peste râul Someșul Mic fiind serios afectat de circulația autovehiculelor de mare tonaj. Prin urmare, primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz, solicită Consiliului Județean Cluj, administratorul drumului județean 172F, măsuri urgente.

”Am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Mica, privind situația creată de traficul mașinilor de mare tonaj prin comuna noastră, fapt care a provocat în doar 10 zile, fisuri și crăpături atât la podul peste Someș, din localitatea Mănăstirea, cât și pe anumite porțiuni din DJ 172 F. În momentul în care s-a luat decizia privind devierea traficului de mașini de mare tonaj pe rute ocolitoare, deoarece au fost depistate probleme la structura de rezistență la podul peste Someș din Dej, am spus că zona comunei Mica nu poate prelua acest trafic pe motiv că DJ 161 D și 172 F nu au capacitatea de a prelua mașini de mare tonaj, lățimea și structura de rezistență a acestuia nefiind pregătite pentru un astfel de trafic. Dincolo de faptul că podul peste Someș, din Mănăstirea, reprezintă deja o reală problemă pentru cei care tranzitează zona, au fost înregistrate probleme și la casele oamenilor care locuiesc în apropierea drumului județean, iar mai multe evenimente rutiere au fot deja înregistrate pe acest tronson de drum. Am transmis Consiliului Județean Cluj, administratorul DJ 172 F, ceea ce, împreună cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Mica, am constatat la fața locului și sper să se ia o decizie corectă în acest sens, de către toate organele competente. Voi face tot posibilul și mă voi implica pentru ca situația din momentul de față să nu devină una critică, iar viața și agoniseala oamenilor să nu fie puse în pericol”, a spus Tiberiu Zelencz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More