Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Poliţia a anunţat în ce condiţii poţi să cumperi miel pentru masa de Paște

0 578

Poliția a anunțat în ce condiții poți să mergi să faci cumpărăturile pentru masa de Paște și de unde poți să cumperi miel.

În condițiile în care în România e în vigoare starea de urgență și sunt mai multe restricții de circulație, iar patrule mixte de polițiști, jandarmi și militari verifică actele care justifică ieșirea din casă, românii se întreabă cum pot face cumpărături de Paște. Poliția a răspuns mai multor întrebări.

„Sărbătorile pascale, la un pas distanță…

❓Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație?

Da, poți merge să-ți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor). De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care iți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico – sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

❓Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel, să vină să mi-l aducă acasă?

Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

❓Mai vin comercianții cu turmele de miei la intrarea în oraș?

Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Așa că asigură-te că îți procuri produse numai din locurile autorizate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More