Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliția de Frontieră: Formularul digital de intrare în țară, obligatoriu pentru toți cetățenii. Cine nu-l completează riscă amenzi între 2.000 şi 3.000 de lei

0 540

Poliţia de Frontieră a precizat că persoana care nu are completat formularul digital de intrare în România – utilizat începând de luni – poate face acest lucru în termen de 24 de ore de la intrarea în ţară, iar în caz contrar va fi primi o amendă cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de lei.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au făcut duminică o prezentare a modului în care funcţionează acest formular, în PTF Giurgiu. 

“În momentul în care persoana se prezintă la punctul de trecere, poliţistul îi solicită documentul de călătorie, paşaport sau o carte de identitate. Poliţistul implementează în bazele de date ale Poliţiei de Frontieră datele personale ale cetăţeanului care s-a prezentat la control, iar în acel moment cetăţeanul este verificat dacă a completat sau nu acest certificat de intrare în România. În cazul în care l-a completat şi nu se impune măsura carantinei, persoana trece punctul de frontieră, iar în cazul în care persoana nu a completat acest formular, are obligaţia de a-l completa în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. Acest lucru nu va duce la creşterea valorilor de trafic din punctul de trecere, fiind o verificare automată”, au explicat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. 

În cazul în care formularul nu este completat în cele 24 de ore de la intrarea în ţară, persoana respectivă va primi o amendă între 2.000 şi 3.000 de lei.

„Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, de la lansarea aplicaţiei https://plf.gov.ro şi până la 18,00, au fost create 35.549 de conturi în platformă şi 14.212 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF). Diferenţa dintre numărul persoanelor care şi-au creat cont în platformă şi al celor care au generat formular este reprezentat de cei care au dorit să vadă cum arată aplicaţia, ce informaţii sunt solicitate sau care sunt paşii necesari pentru completare”, se precizează într-un comunicat al GCS.

Sursa citată menţionează că cele mai multe persoane au completat formulare pentru puncte de trecere a frontierei din aeroportul Internaţional „Henri Coandă” – 5.221, aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj – 1.193, punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 955, punctul de Trecere a Frontierei Borş – 742, punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 708.

GCS reaminteşte că, duminică dimineaţă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a operaţionalizat platforma https://plf.gov.ro, astfel încât persoanele care vor intra în ţară în cursul zilei de luni să aibă timpul necesar să completeze formularul digital.

Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în ţară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană şi reglementat de Guvernul României.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More