Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliţia de Frontieră Română sărbătoreşte 153 de ani de existenţă instituţională

0 96

Astăzi, 24 iulie, Poliţia de Frontieră Română aniversează 153 ani de existenţă instituţională, moment  marcat la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră prin acordarea titlului de POLIŢISTUL DE FRONTIERĂ AL ANULUI 2017 şi premierea lucrătorilor din structurile operative cu merite deosebite în activitatea profesională.

Cu aceasta ocazie, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, chestor general de poliţie Ioan Buda, a depus o coroană de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, întemeietorul Poliţiei de Frontieră, şi a felicitat poliţiştii de frontieră pentru această zi specială, apreciind sprijinul acordat şi eforturile depuse de aceştia din punct de vedere profesional.

În cadrul evenimentului, inspectorul general a declarat: Mulţumesc tuturor poliţiştilor de frontieră prezenţi în rândurile noastre, precum şi celor care şi-au încheiat misiunea trecând în rezervă, pentru modul cum v-aţi îndeplinit sarcinile profesionale, ridicând instituţia Poliţiei de Frontieră pe locul pe care aceasta îl merită, în elita europeană a structurilor de ordine şi siguranţă publică.

Ziua Poliţiei de Frontieră Române reprezintă, în fiecare an, un prilej pentru a fi recompensate acţiunile desfăşurate de proprii lucrători, în îndeplinirea atribuţiilor specifice la granița României.

Astfel, 30 de poliţişti de frontieră10 ofiţeri şi 20 de agenţi, care își desfășoară activitatea în structurile operative teritoriale ale Poliției de Frontieră, specialiști în supravegherea frontierei terestre, maritime şi aeroportuare, au fost evidențiaţi şi premiaţi prin acordarea gradului următor înainte de termen, pentru meritele deosebite avute în misiunile operative desfășurate, atât pe teritoriul țării, cât şi în urma participării la operaţiunile comune organizate de Agenția Frontex.

Aceştia s-au remarcat în acțiunile de supraveghere şi control desfășurate la  frontiera de stat, dar în mod special în misiunile pentru combaterea infracţionalităţii transfrontaliere și a migrației ilegale, având o contribuție importantă la rezultatele operative obţinute de structurile din care fac parte.

Totodată, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române a acordat distincţia „Poliţistul de frontieră al anului 2017” pentru doi poliţişti de frontieră, după cum urmează:

  • Comisarului şef de poliţie Bordeianu Ioan-Dorin din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iaşi, Serviciul de Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere, pentru devotament şi merite deosebite în îndeplinirea misiunilor de serviciu. Ofițerul a coordonat exemplar activităţile de poliţie judiciară în instrumentarea mai multor dosare penale care au vizat destructurarea unor grupuri de crimă organizată transfrontalieră specializate în contrabandă cu ţigări (Gruparea Trandafir, Frăţia etc.).
  •  Agentului şef adjunct de poliţie Toma Adrian din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara, Sectorul Poliţiei  de Frontieră Moravița, pentru profesionalism şi merite deosebite în îndeplinirea misiunilor de serviciu. Agentul a participat la majoritatea evenimentelor de migraţie ilegală înregistrate în zona de responsabilitate, identificând şi reţinând importante grupuri de migranţi în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera. În această perioadă a manifestat spirit de echipa în misiunile la care a participat, disponibilitate în cercetarea evenimentelor operative și a avut o contribuție importantă în activitățile desfășurate pentru identificarea principalelor rute utilizate de migranți.

Această zi specială pentru Poliţia de Frontieră a fost marcată prin acţiuni similare la nivelul tuturor Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră de la graniţa cu fiecare stat vecin, la Garda de Coastă, precum şi în cadrul şcolilor de pregătire aflate în subordinea instituţiei noastre.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More