Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliția efectuează controale în toată țara. Vizați sunt șoferii băuți la volan

0 72

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

În județul nostru, în perioada 10-12 martie a.c., poliţiştii de la rutieră au acţionat pe drumurile publice, pentru salvarea de vieți omenești, prin tragerea la răspundere a celor conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice ori a drogurilor.

În cadrul activităților au fost aplicate 381 de sancțiuni contravenționale, dintre care 378 pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 21 permise de conducere, dintre care 8 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce se află sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 9 certificate de înmatriculare. Totodată, în cadrul acțiunii, au fost constatate 9 infracțiuni la regimul circulației, dintre care 4 pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană ce se află sub influența alcoolului sau pentru refuzul prelevării de mostre biologice.

Exemple:
La data de 12 martie, în municipiul Bistrița, polițiștii Biroului Rutier au identificat în trafic doi tineri de 20, respectiv 30 de ani, ambii din municipiu, în timp ce conduceau autoturisme și se aflau sub influența băuturilor alcoolice ( 0,55 respectiv 0, 43 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Celor doi le-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei și le-au fost întocmite dosare penale.

Fiţi responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More