Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliția Locală din Cluj-Napoca, dotată cu mașini electrice

0 345

Parcul auto al Poliției Locale din Cluj-Napoca s-a înnoit cu trei autoturisme electrice marca Renault Zoe, în valoare de peste 138.000 de lei fiecare.

„Poliția Locală Cluj-Napoca și-a înnoit parcul auto prin achiziționarea a trei mașini electrice marca Renault Zoe, versiunea Z.E. 40. Autoturismele sunt folosite pentru intervenția echipajelor pe probleme de trafic rutier sau pe cele privind ordinea și siguranță publică”, au anunţat autorităţile locale.

Achiziția celor trei mașini electrice s-a realizat prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2017-2019, respectiv Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic.

Noile autoturisme au înlocuit trei mașini care au îndeplinit condițiile de casare, astfel costul unei mașini a reprezentat diferența rezultată prin aplicarea primei de casare și a ecotichetului primit pentru cumpărarea de mașini electrice.

Autoturismele electrice sunt marca Renault Zoe, verisunea Z.E. 40, au o garanţie de trei ani sau 100.000 km, pentru caroserie, și cinci ani sau 100.000 km pentru bateria electrică.

Viteza maximă care poate fi atinsă de aceste autovehicule electrice este de 135 km/h, iar perioada de încărcare la stație este de 2 ore și 40 de minute, iar la priza normală de 15 ore.

De asemenea, versiunea Z.E. are o autonomie a bateriei de 400 de km. Pe timp de vară, autonomia bateriei este de 300 km, iar pe timp de iarnă, autonomia bateriei este de 200 de km.

Mașinile electrice sunt dotate cu rampă de lumini și sistem acustic de sonorizare.

Pe lângă mașinile electrice, Poliția Locală a Municipiului Cluj-Napoca are în dotare şase segway-uri și două biciclete electrice, folosite pentru patrulare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More