Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliția Locală revine în subordinea Primăriilor

0 558

Poliţiştii locali se vor întoarce în coordonarea autorităţilor locale în următoarea perioadă, spune ministrul de Interne, Lucian Bode: „Nu este normal ca toate costurile să fie suportate de autorităţile locale şi coordonarea să fie de la poliţia naţională”.

„MAI va veni cu două propuneri în hotărârea CNSU. Prima vizează reîntoarcerea jandarmilor la paza obiectivelor. Noi am avut peste 700 de jandarmi detaşaţi de la diverse unităţi transferaţi în sistemul de ordine publică, iar paza era asigurată de angajaţi ai MApN”, spune la TVR Lucian Bode.

De asemenea, el afirmă că Poliţia Locală se va întoarce la coordonarea administraţiilor locale.

”A doua reglementare, la solicitarea Asociaţiei Municipiilor din România, de exemplu, care a cerut oficial prin domnul preşedinte Emil Boc, şi nu numai, au solicitat ca poliţia locală să revină la primării”, a mai spus Lucian Bode.

”Poliţia Locală a fost preluată în coordonarea Poliţiei naţională. Poliţia Locală numără în acest moment peste 10.000 de angajaţi din care aproape 9.000 în operativ. Nu este normal ca toate costurile să fie suportate de autorităţile locale şi coordonarea să fie de la poliţia naţională. În aceste condiţii, considerăm că ei trebuie să se întoarcă la nivel local. De fapt, mâine creem premizele adoptării unei ordonanţe de urgenţă ca într-un timp foarte scurt, probabil două săptămâni, poliţia locală să se întoarcă la nivel local”, conchide Bode.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More