Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliția Rutieră Dej, dotată cu radar mobil. Achiziția va fi suportată din bugetul local – VIDEO

0 1.192

Consiliul Local Dej a aprobat în ședința ordinară a lunii februarie, ce a avut loc azi la sediul Primăriei Dej, achiziționarea unui dispozitiv radar mobil, care va fi plătit din bugetul local și va fi dat în folosință gratuită Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Dej.

Achiziția acestui aparat radar mobil a fost inclusă într-un proiect de hotărâre dezbătut și aprobat azi, ce privește rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli a municipiului Dej, investiția făcându-se la solicitarea conducerii Poliției Municipiului Dej. Banii folosiți pentru această investiție au fost alocați din suma de 895.000 de lei, distribuită de către Consiliul Județean Cluj.

Tocmai de aceea, pentru a-și susține solicitarea, la ședința de azi au fost prezenți și comandantul Poliției Municipiului Dej, Alin Câmpean, dar și șeful Biroului Rutier, Remus Bârlean, aceștia prezentând în fața consilierilor locali motivele care stau la baza acestei solicitări.

Alin Câmpean a amintit faptul că Dejul este traversat de două drumuri europene foarte circulate, DN 1C și DN 17, dar și faptul că investițiile în infrastructură, modernizarea și reabilitarea drumurilor din municipiu și a celor județene, fac ca șoferii să-și permită să apese prea mult pedala de accelerație, ceea ce duce inevitabil la producerea de accidente rutiere. Alin Câmpean a exemplificat prin amintirea străzilor Șomcutului, Varga Katalina, Crângului ”unde în mod frecvent am avut accidente rutiere.”

Remus Bârlean, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Dej a evidențiat faptul că doar în 2017 pe raza județului s-au înregistrat 50 de persoane decedate în urma producerii accidentelor de circulație. Dintre cele 50 de decese, 8 au fost înregistrate doar la nivelul Poliției Municipiului Dej.

”Toate analizele au evidențiat faptul că principala cauză este viteza, sub cele două forme: viteza peste limita legală și viteza neadaptată la condițiile de trafic. Totodată, toate celelalte cauze sunt în strânsă legătură cu neadaptarea vitezei. Principala armă cu care se poate combate acest fenomen este aparatul radar. A fost, este și va rămâne aparatul radar. Cu cât este mai performant, cu atât putem să ne facem mai bine treaba”, a susținut Remus Bârlean.

aparate-radar-tip-pistol-mobil”Din punct de vedere al mobilității și a ușurinței în exploatare, aparatul radar mobil reprezintă un mijloc foarte util pentru depistarea și descurajarea conducătorilor auto vitezomani.

Aparatul radar mobil LTI TruCAm are un laser integrat și o cameră video digitală de înaltă fidelitate, fiind unul dintre cele mai performante aparate de măsurare a vitezei disponibile pe piață. Aparatul adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca mașinii, plăcuța de înmatriculare și chiar trăsăturile faciale ale șoferilor.

Radarul măsoară viteza mașinii cu ajutorul unei unde laser, care nu necesită mai mult de 0,33 secunde pentru a stabili viteza, timp mult prea scurt pentru ca șoferul să poată reacționa la orice semnal sonor scos de aparatele cu detecție radar”, se arată în solicitarea Poliției Dej.

La nivelul municipiului, doar în 2017, polițiștii rutieri au aplicat 1.170 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 678.000 lei.

Valoarea unui astfel de aparat radar mobil este de 55.000 de lei, acesta urmând să fie cumpărat de către Municipiul Dej și dat în folosință gratuită, prin contract de comodat Poliției Municipiului Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More