Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliția și școala-parteneriat pentru educație, prevenirea victimizării minorilor și siguranță în mediul on-line

0 113

În cea de-a doua zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sprijiniți de 7 învățători, 10 profesori și doamna director a Școlii Generale Rebra, au desfășurat ieri, 4 aprilie a.c.,  activități preventive, accesibile celor peste 230 de elevi, cu vârste cuprinse între 6-14 ani.

Cei mici, elevi ai claselor pregătitoare și I-IV, au identificat, împreună cu polițiștii, principalele semne de circulație pe care le întâlnesc, în calitate de pietoni, în drumul spre școală și nu numai. Polițiștii le-au explicat copiilor unde le pot întâlni și cum trebuie să se comporte atunci când le întâlnesc.

De asemenea, pe baza unor filmulețe, cei mici au putut să conștientizeze riscurile la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație sau atunci când nu se joacă în locurile special amenajate.

Pentru cei mari, elevii claselor V-VIII, polițiștii au organizat proiecții de filme, prin care li s-a atras atenția cu privire la riscurile la care se expun în mediul virtual, cum să se protejeze, cui să ceară ajutorul atunci când este cazul.

Elevii au putut conștientiza astfel, care sunt urmările expunerii vieții private în mediul on-line, care sunt riscurile prieteniilor cu persoane necunoscute, de pe rețelele de socializare și au primit sfaturi și recomandări pentru a se proteja.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More