Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliția trage un semnal de alarmă. Tot mai mulți șoferi băuți prinși la volan

0 162

În acest weekend polițiștii clujeni au depistat în trafic un număr destul de ridicat de șoferi ce consumaseră băuturi alcoolice. Trei cazuri au fost depistate chiar pe străzi ale municipiului Cluj-Napoca.

În urma unor controale în trafic efectuate în acest weekend polițiștii clujeni au depistat mai multe cazuri de alcool la volan. Oamenii legii au luat măsuri ferme împotriva acestor încălcări ale regimului rutier, mai ales că multe dintre acestea s-au terminat cu accidente rutiere.

Astfel, în 9 decembrie, în jurul orei 12:45, poliţişti din cadrul municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au fost dirijaţi la un accident rutier soldat cu pagube materiale pe strada Cometei din Cluj-Napoca, ocazie cu care au constatat că un bărbat de 34 ani, din Cluj-Napoca, se afla la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta prezenta o concentraţie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-a recoltat o mostră biologică de sânge necesară stabilirii alcoolemiei.

Cu o zi în urmă, la data de 8 decembrie, în jurul orei 18:45, tot poliţiştii municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au depistat un bărbat de 43 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea pe strada Constantin Brâncuși către strada Septimiu Albinii, unde a fost implicat într-un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, în jurul orei 03:14, poliţiştii au mai depistat un bărbat de 31 ani, din Deva, județul Hunedoara, în timp ce conducea pe strada Constantin Daicoviciu către Piața Muzeului, chiar dacă se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta prezenta o concentraţie de peste 0,50  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Nici polițiștii gherleni nu au stat prea liniștiți în acest weekend căci la data de 8 decembrie, în jurul orei 16:12, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Gherla, Compartimentul Rutier, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 41 ani din Gherla, iar la testarea sa cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de peste 0,50  mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, în jurul orei 22:50, poliţişti din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla, au oprit pentru control pe raza comunei Jucu, un autoturism condus de un tânăr de 21 ani, din comuna Jucu, jud. Cluj. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,80  mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate și acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Nu în ultimul rând polițiștii au transmis că în perioada 3 – 9 decembrie, pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 2.000 de sancțiuni contravenționale, dintre care 640 pentru depășirea vitezei legale, 332  pentru traversări neregulamentare și 53 de sancțiuni pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More