Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Politician prins la Cluj cu peste 6 kg de bijuterii din aur fără documente – VIDEO

0 87

Poliţiştii din Cluj au confiscat peste 6.000 de grame de bijuterii din aur, în valoare de peste 1.000.000 de lei, în urma unui control în trafic.

Potrivit Clujust.ro, cel prins cu bijuteriile fără acte de proveniență se numește Aksoy Yavuz, a împlinit 33 de ani cu o zi înainte de controlul polițiștilor și este patronul firmei Dynasty Gold SRL din Constanța ce are ca obiect de activitate ”Comerț cu amănuntul al ceasurilor și bijuteriilor, în magazine specializate”.

Aksoy Yavuz a candidat din partea partidului Forța Civică, condus de Mihai Răzvan Ungureanu, pentru Parlamentul European, în mai 2014, mai arată sursa citată.

YAVUZ1

Conform unui comunicat al IPJ Cluj, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au oprit pentru control, pe raza comunei Floreşti, un bărbat, de 34 de ani, din Constanţa, care conducea un autovehicul.

În urma controlului, poliţiştii au constatat că cel în cauză transporta bijuterii, motiv pentru care i-au solicitat documentele prevăzute de lege în acest sens.

Acesta a prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire a mărfii pentru 1.772,57 grame de bijuterii de aur.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea transportată şi cea menţionată pe documentul de provenienţă, poliţiştii au cântărit bijuteriile, constatând o diferenţă în plus de 6224,76 grame bijuterii de aur, respectiv lănţişoare, brăţări, cercei, inele, pandantive, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative de provenienţă.

Conducătorul auto, administrator al unei societăţi comerciale din Constanţa, a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 20.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată, cele 6224,76 grame bijuterii din aur, în valoare totală de 1.182.560 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea provenienţei bijuteriilor şi luarea măsurilor legale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More