Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițist de frontieră a cerut 800 de euro mită pentru a scăpa un contrabandist

0 236

Un polițist de frontieră a fost pus sun arest preventiv. Acesta este cercetat pentru luare de mită și trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui subcomisar de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată și trafic de influență în formă continuată.

Astfel se pare că în zilele de 18 decembrie 2018 și 2 mai 2019, inculpatul, prevalându-se de o presupusă influență pe care ar avea-o asupra unui magistrat din cadrul unei unități de parchet, a pretins suma de 800 euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal (martor în cauză) pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Banii respectivi au fost pretinși de inculpat pentru a efectua mai multe demersuri atât în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracțiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă și dispunerii în dosar a unei soluții procedurale favorabile persoanei cercetate, cât și pentru restituirea unui autoturism ridicat în cauză de la o rudă a martorului.

În același context, la data 3 mai 2019, subofițerul a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsă anterior, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au mai transmis procurorii DNA.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More