Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițist de frontieră reținut pentru luare de mită și trafic de influență

0 184

Procurorii DNA au dispus reținerea unui subcomisar de poliție. Acesta este cercetat pentru luare de mită și trafic de influență.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj, Biroul teritorial Baia Mare, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 mai 2019, a unui subcomisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

Este vorba despre subcomisarul ARDELEAN SORIN – TEODOREL, care esre cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și trafic de influență în formă continuată.

În ordonanţa procurorilor se arată că în luna decembrie 2018 și în data de 2 mai 2019, subcomisarul, prevalându-se de o presupusă influenţă pe care ar avea-o asupra unor magistrați din cadrul unei unități de parchet, a pretins suma de 800 euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal (martor în cauză) pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, se notează în comunicatul DNA.

Banii respectivi au fost pretinși pentru a efectua mai multe demersuri în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracțiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă și dispunerii în dosar a unei soluții procedurale favorabile persoanei cercetate. În același context, la data 3 mai 2019, subcomisarul a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsă anterior, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 03 mai 2019, subcomisarul a fost prezentat Tribunalului Maramureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă de instanța de judecată.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, au mai adăugat cei de la DNA.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More