Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliţist din Dej şi patronul şcolii auto, judecaţi la Tribunalul Cluj

3 381

someseanul-politia Dej (2)

Un poliţist din Dej a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Procurorii susţin că poliţistul, în calitate de instructor la o şcoală auto, le cerea câte 100 de euro cursanţilor care vroiau să sară peste perioada lungă de pregătire.

Conform anchetatorilor, polițistul era deja anchetat de ofiţerii DGA încă de la începutul anului 2012. Asta după ce existau informaţii că, în calitate de instructor auto, poliţistul le cerea cursanţilor 100 de euro pentru a-i ajuta să promoveze mai repede examenul practic. Anchetatorii au folosit un investigator sub acoperire, care s-a prezentat la şcoala de şoferi în data de 27 ianuarie 2012, iar după 13 zile a şi susţinut proba practică. Însă pe certificatul de absolvire, perioada de pregătire a fost de două luni.

„Pentru ca acest lucru să fie posibil, tot ceea ce a avut de făcut a fost să achite „bonusul” pentru „urgenţe” lui G.M., administratorul şcolii de şoferi, şi „să pună 100 de euro pentru comandant” ca să devanseze termenul programării la examinarea practică”, susţin procurorii. Pe lângă scurtarea perioadei de pregătire, procurorii spun că poliţistul instructor auto îşi folosea influenţa la Serviciul Permise Cluj pentru a-i ajuta pe cursanţi la proba practică.

„Este de notorietate că faţă de angajaţii şcolii G***** A*** Dej se manifestă indulgenţă din partea examinatorilor din cadrul Serviciului Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Cluj cu ocazia susţinerii probei practice în vederea obţinerii permisului, datorită influenţei exercitate pe lângă aceştia de către administratorul firmei, respectiv instructorii acestei societăţi”,  au precizat anchetatorii. Mai mulţi angajaţi de la Permise au fost anchetaţi, însă niciunul nu a fost trimis în judecată.

Citiți și: CUTREMUR la Poliția Dej – Şeful Poliţiei Dej, cercetat pentru fapte de corupţie (ACTUALIZARE)

Potrivit anchetatorilor cursantii scolii de soferi din Dej beneficiau de indulgenta din partea angajatilor serviciului permise auto si inmatriculari. Cu toate acestea conducerea institutiei a refuzat sa comenteze cele sustinute de procurori.

Poliţistul din Dej şi patronul şcolii auto sunt judecaţi la Tribunalul Cluj. În dosar apar numele a aproape 30 de foşti cursanţi care prezintă neconcordanţie între perioda de pregătire din acte şi cea reală.

trafic influenta Ghiran - Mecea

Sursă: ziuadecj.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Un cetatean platitor de taxe spune

    Nu cumva acest politist Mecea Marius, este recompensat anul acesta de Domnul PPrimar ca a salvat o fata de la suicid? Cum se poate sa recompensezi pe cineva care e anchetat din 2012?

  2. calin spune

    ba da acel politist este . :)) din erou a ajuns ….

  3. relu spune

    BRAVOacest politist macea cate taxe platea dupa 2 servicii,noaptea politist ,ziua instructor ,si mare salvator ////////////oare acea fata care voia sa se sinucida [pe dracu ]a primit ceva pentru avansarea lui macea,[CINE ESTE COMANDANTUL CARE PRIMEA 100 DE EURO,]poate ne spune parchetul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More