Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiști acuzați de tortură, după ce au chinuit 2 bărbaţi pentru că i-au apostrofat că nu au mască. Victimele au murit

0 83

Polițiștii de la Secția 16 de Poliție acuzați de tortură au ajuns în fața unui judecător, după ce procurorii au solicitat arestarea lor preventivă. Cei opt polițiști au ajuns în fața unui judecător de drepturi și libertăți, ei sunt acuzați de procurori mai ales de tortură, în afară de infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal.

Unul dintre bărbații care ar fost luat în toamnă de pe stradă, de mai mulți agenți din Capitală și dus la marginea orașului, unde ar fi fost bătut cu cruzime și umilit a fost găsit mort în locuința unui cunoscut.

Moartea bărbatului de 39 de ani este considerată suspectă. În urmă cu aproape trei săptămâni a murit, din cauze aparent naturale, și celălalt bărbat implicat în cazul de tortură ce a dus la inculparea a nouă agenți de poliție, între care și un lider de sindicat.

Trei dintre suspecți sunt în arest la domicliu, ceilalți, cercetați sub control judiciar.

Surse din Parchet susțin că moartea celor două victime nu ar periclita ancheta, de vreme ce suspecții ar fi recunoscut acuzațiile la audieri.

Firul evenimentelor

Pe 1 septembrie 2020, undeva după miezul nopții, cei doi bărbați care au ajuns victimele polițiștilor se întorceau din centrul vechi către casă. Mai mulți polițiști se aflau la un filtru, iar unul dintre bărbaţi i-a apostrofat pe subofițeri că nu purtau mască.

Potrivit procurorilor, cei doi au fost duși cu mașini diferite la marginea Capitalei, unul a fost încătușat și ținut minute bune în mașina Poliției, iar apoi a fost abandonat într-un cartier rău famat, în timp ce al doilea bărbat a pătimit vreme de 30 de minute. Spune că cinci polițiști care l-au însoțit la marginea Capitalei, pe un câmp, s-au năpustit asupra lui și l-au lovit cu tot ce aveau la îndemână iar la un moment dat unul l-a umilit, spunându-i că dacă a îndrăznit să ceară socoteală polițiștilor este tratamentul ce i se cuvine.

După 30 de minute, plin de vânătăi și speriat a fost abandonat pe câmp. După două ore a ajuns acasă a cerut ajutorul medicilor și a fost dus cu ambulanța la spital pentru îngrijiri medicale.

După atâtea luni de investigații de către procurori și DGA, polițiștii au fost identificați și duși la audieri.

Unii agenți sunt acuzați de complicitate la aceste infracțiuni, pentru că în grup erau și două polițiste care au asistat impasibile cum bărbatul este torturat, acuzații pentru care riscă peste 10 ani de închisoare.

Unul din cei care a fost bătuți a făcut și fotografii, este expresia vie că asemenea cazuri nu au ce să caute în Poliție, susțin procurorii în referatul prin acre cer arestarea preventivă.

Cei doi bărbați torturați au murit la interval de trei săptămâni unul de celălalt. Acum, oamenii legii anchetează dacă decesele celor doi au sau nu legătură cu cele întâmplate în toamna anului trecut.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More