Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Polițiști cercetați penal după evadarea celor patru deținuți din arestul IPJ Cluj

0 82

filtru politie gherla-2

Cei trei poliţişti care erau de serviciu la arestul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, în momentul când cei patru deţinuţi au evadat, sunt cercetaţi disciplinar şi penal. Aceștia au fost mutați, la cerere, la alte secții de poliție.

Poliţiştii care erau de serviciu la arest sâmbătă seară sunt cercetaţi atât în cadrul unei anchete interne, derulate la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, cât şi în cadrul unei anchete penale deschisă de un procuror, spun surse citate de Mediafax.

Potrivit aceloraşi surse, cei trei poliţişti nu mai lucrează la arestul IPJ Cluj, ci au fost transferaţi, la cererea lor, la alte secţii sau servicii din inspectorat.

Sursele citate au mai spus că, sâmbătă seară, când cei patru deţinuţi au evadat, în incinta arestului se aflau doar doi dintre poliţişti, al treilea fiind plecat la Spitalul de Psihiatrie, unde trebuia să însoţească un deţinut cu probleme psihice, care devenise recalcitrant. Cei patru evadaţi au reuşit să fugă dintr-un spaţiu destinat activităţilor sportive, prevăzut deasupra cu un grilaj din fier, pe care deţinuţii se pare că l-au îndepărtat pentru că nu era prins bine, au spus sursele citate.

Citiți și:

Poliția încă îl caută pe al patrulea deținut care a fugit din arestul IPJ Cluj – FOTO/VIDEO

Potrivit vicepreşedintelui Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), Constantin Mandache, cei trei agenţi, care sunt membri de sindicat, vor fi asistaţi şi reprezentaţi de un avocat plătit de SNAP pe durata cercetărilor penale sau disciplinare.

„Am vorbit deja şi cu cei trei agenţi şi cu avocaţii, aşa că pe durata cercetărilor poliţiştii vor beneficia de serviciile avocatului care le va apăra drepturile”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Constantin Mandache.

Mandache a spus că astfel de cazuri, cum este cel cu evadarea a patru deţinuţi, se întâmplă şi din cauza lipsei de personal în structurile Poliţiei Române.

„Noi suntem de părere că personalul este insuficient la arestul IPJ Cluj, având în vedere numărul mare de persoane arestate preventiv. De altfel, noi am atras atenţia încă din 2010 şi am trimis memorii la Bucureşti, atât la IGPR, cât şi la Ministerul de Interne, că personalul de la arest este insuficient, iar condiţiile în care aceşti agenţi sunt obligaţi să muncească sunt proaste. Chiar dacă în ultima vreme s-au mai alocat fonduri pentru arest şi condiţiile nu mai sunt atât de rele, problema personalului insuficient nu a fost remediată”, a susţinut Constantin Mandache.

Între timp, acțiunea de prindere a singurului evadat rămas liber continuă. La nivelul județului Cluj se desfășoară în continuu, începând de sâmbătă, misiuni de patrulare și căutare, fiind constituite numeroase filtre în trafic pentru descoperirea evadatului.

Poza lui Alexandru Cristian Bartuş a fost distribuită de poliţişti în mijloacele de transport în comun, în trenuri, în gări şi autogări, iar cetăţenii care îl văd sunt rugaţi să sune la 112.

BARTUS ALEXANDRU CRISTIAN
BARTUS ALEXANDRU CRISTIAN

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More