Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiști, jandarmi și pompieri din Cluj, cercetaţi pentru înșelăciune cu tichete de vacanţă

0 1.480

Peste 300 de poliţişti, pompieri şi jandarmi sunt cercetaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, într-un dosar de înșelăciune cu tichete de vacanţă. Potrivit anchetatorilor, tichetele erau decontate, fără ca angajaţii Ministerului de Interne să fi mers în mod real în vacanţă.

Cum funcționa mașinăria cu tichete de vacanță

Prin intermediul unei agenții de turism din Cluj, angajații MAI obțineau facturi conform cărora și-ar fi petrecut concediul în diferite stațiuni din țara noastră. În realitate, nu se cazau niciodată în locurile respective.

Mai apoi, pe baza facturilor, completau la locul de muncă un raport pentru a le fi decontat concediul fictiv prin intermediul voucherelor de vacanță. Potrivit strictsecret.ro, totul a pornit de la sesizarea ANAF, după ce inspectorilor li s-a părut suspect că majoritatea angajaților MAI din județul Cluj folosesc aceeași agenție de turism. 

Printre cele peste 400 de persoane anchetate se află și 60 de polițiști

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj a anunţat, vineri, că 60 de angajaţi din cadrul instituţiei sunt cercetaţi într-un dosar penal privind fraude cu vouchere de vacanţă.

„Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public, în acest moment precizăm că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj are calitatea de persoană vătămată în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, care vizează infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu privire la decontul unor servicii turistice acordate cadrelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj (…). Cercetările demarate vizează un număr de 60 de efective din cadrul Inspectoratului”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, asemenea comportamente nu sunt tolerate în cadrul instituţiei.

„Menţionăm, în contextul dat, faptul că la nivelul instituţiei nu sunt tolerate comportamente sau acţiuni necorespunzătoare, care aduc atingere imaginii acesteia. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj acordă sprijin anchetei demarate de către unitatea de parchet, în vederea clarificării situaţiei de fapt şi deservirii intereselor justiţiei”, se menţionează în comunicat.

Alte 34 de persoane anchetate fac parte din rândul jandarmilor

”Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, vă confirmăm că 34 de  angajați din cadrul unității noastre sunt parte într-un dosar penal aflat în instrumentarea  Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, care vizează infracțiuni de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu privire la decontul unor servicii turistice, conform prevederilor OUG 90/2017 privind privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.

Conducerea unității a pus la dispoziție toate datele solicitate, în vederea clarificării situației de fapt și deservirii intereselor justiției.

Menționăm că nu tolerăm comportamente sau acțiuni care aduc atingere demnității militare și că în plan intern, a fost recuperat integral prejudiciul de la personalul implicat”, se arată într-un alt comunicat, al Jandarmeriei Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More