Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii au dat de urma hoților. Aceștia au ajuns după gratii

0 54

Poliţiştii de investigaţii criminale au identificat un bărbat bănuit de comiterea unor furturi, în şapte dosare penale, rămase iniţial cu autor necunoscut. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 90%.

La data de 24 octombrie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate în şapte dosare penale, rămase iniţial cu autor necunoscut, poliţiştii au identificat un bărbat de 39 de ani, din Reteag, bănuit de comiterea mai multor furturi.

În fapt, în perioada 21 decembrie 2015- 01 octombrie 2016, pe raza municipiului Bistriţa, acesta ar fi sustras biciclete de la şapte persoane, cauzând un prejudiciu de 8.305 lei.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 90%.

Bărbatul se află încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bistriţa-Năsăud, pentru fapte similare.

Cercetările continuă de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.

            Un tânăr de 23 de ani, bănuit de comiterea unui furt, a fost identificat de poliţişti.

În perioada 23-24 octombrie a.c., persoane necunoscute au sustras bunuri în valoare totală de 920 lei,  dintr-o anexă a unei locuinţe, situată pe raza localităţii Budacu de Sus.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa a fost identificat un tânăr de 23 de ani, din localitatea Budacu de Jos, bănuit de comiterea faptei.

Cercetările continuă de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

A sustras un portmoneu, dar a fost identificat de poliţişti. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 80%.

La data de 13 septembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat din localitatea Prundu Bârgăului, despre faptul că i s-a sustras un portmoneu, în care avea mai multe carduri şi suma de 180 lei.

În cadrul cercetărilor efectuate, la data de 24 octombrie a.c., poliţiştii au identificat un bărbat de 38 de ani, din Prundu Bârgăului, bănuit de comiterea faptei.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 80%, iar cercetările continuă de către poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bîrgăului.

PREVENITI VOI INSIVA FURTURILE DIN LOCUINTE- PRUDENŢA ESTE     CEA  MAI BUNĂ PAZĂ …ŞI NU COSTĂ NIMIC

Vă prezentăm câteva măsuri de autoprotecţie pe care fiecare dintre noi trebuie să şi le ia în vederea prevenirii furturilor din locuinţă:

  • în primul rând nu daţi informaţii la vecini, prieteni, cunoştinţe, rude, colegi, despre programul dumneavoastră la serviciu, în concediu sau cu privire la alte împrejurări;
  • la toate căile de acces (ferestre, guri de aerisire, uşi de balcon şi de intrare în locuinţă, precum şi alte locuri) montaţi încuietori rezistente care au sistemul de prindere în interior;
  • la plecarea de la domiciliu (indiferent de perioada de timp) închideţi bine toate căile de acces în locuinţă;
  • la gurile de aerisire sau alte locuri prin care se poate pătrunde, montaţi grilaje metalice care vor avea, de asemenea, sistemul de prindere în interior, pentru a nu fi smulse cu diverse unelte;
  • păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră, nu o ascundeţi în locuri accesibile oricui;
  • nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate, şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii;
  • contactarea firmelor specializate în comercializarea şi montarea sistemelor de pază şi alarmare, în scopul montării în interiorul locuinţei dumneavoastră a unui sistem de alarmare performant, care deşi vi se poate părea iniţial scump, acesta îşi va dovedi eficacitatea în protecţia bunurilor;
  • la intrarea în casa scărilor (la blocuri sau clădiri unde sunt mai mulţi locatari) este recomandată montarea unei instalaţii cu interfon care limitează accesul persoanelor necunoscute;
  • nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute;
  • pentru a putea vedea persoanele care se află în hol montaţi la uşa de acces în apartament vizor.

 

Ţinând cont de aceste reguli, contribuiţi în mare măsură la prinderea celor care v-au prădat sau urmăresc să vă spargă locuinţa.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More