Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii au descins în târgul auto din Baia Mare

0 278

Polițiștii au descins în târgul auto din Baia Mare. Aceștia au făcut mai multe verificări și, bineînțeles, s-a lăsat cu amenzi.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș transmite că oamenii legii au escins în târgul auto din Baia Mare. Prezenţa poliţiştilor, notează cei de la IPJ, în târgul auto a avut atât rolul de a proteja cumpărătorii de comerţul ilicit, cu produse contrafăcute, cât şi de a contribui la creşterea gradului de siguranţă rutieră pe tronsonul aglomerat de drum, din zona târgului, şi de a preveni producearea unor furtui din poşete, buzunare sau auto.

Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigare al Criminalității Economice au fost prezenţi ieri, 27 octombrie, în Târgul Auto din Baia Mare cu scopul de a preveni, descoperi şi combate activităţile ilicite care se comit  în domeniul  proprietății industriale privind contrafacerea de produse, a proprietății intelectuale, cât și pentru protejarea populației împotriva  unor acte de comerț ilicit. 

În cadrul activităților, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au verificat 18 agenţi economici. Au fost indisponibilizate şase lame de motofierăstru, purtând denumirea sau însemnele unor mărcii înregistrate pentru care agenții economici nu au putut prezenta documente legale, care să ateste originalitatea acestora sau care să permită comercializarea lor.

Totodată oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „punere în circulație, fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, au aplicat o sancțiune contravențională, la OUG 28/1999 în valoare de 1 500 lei și și au confiscat suma de 141 lei.

Aglomeraţia din târg, dar şi neatenţia participanţilor tind să fie principalii factori care facilitează furturile din buzunare, genţi sau auto sau care contribuie la producerea unor accidente rutiere. Pentru prevenirea acestor infracţiuni în târgul auto, poliţiştii din Baia Mare au acţionat împreună cu cei din Groşi şi cei din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

Totodată, aceştia au venit în sprijinul poliţiştilor de investigarea criminalităţii economice pentru combaterea comerţului ilegal cu produse contrafăcute ori a căror proveninenţă nu este dovedită în condiţiile legii.

Astfel, a fost depistat un băimărean care oferea spre vânzare 24 obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte, având inscripţionate  mărci de renume, fără a putea prezenta documente legale de provenienţă. Bunurile, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi alte scule electrice şi telefoane mobile, în valoare de peste 22 000 de lei, au fost indisponibilizate.

Nu în ultimul rând au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990, în valoare de aproximativ 4 500 de lei, iar pentru abateri de la regimul circulaţiei rutiere au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 1300 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More