Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii au ieșit la vânătoare de vitezomani în Sălaj. Un clujean a bătut recordul

0 74

Polițiștii rutieri au intensificat acţiunile pe principalele drumuri naţionale, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru depistarea celor care pun în pericol siguranța traficului, conducând cu viteză excesivă. Zeci de conducători auto au fost sancționați de oamenii legii.

Luni, 23 octombrie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune pentru a preveni producerea de evenimente rutiere cauzate de șoferii care nu țin cont de limitele legale de viteză.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.435 lei. Alte 43 de sancțiuni, în valoare de 9530 de lei, au fost aplicate conducătorilor auto pentru diferite abateri de la normele rutiere.

De exemplu, un clujean de 40 de ani a fost depistat ieri de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Comunal 1C, prin localitatea Bîrsău Mare, cu o viteză de 123 Km/h.

Față de acesta a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în sumă de 1305 lei. Ca măsură complementară, permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

Respectaţi limita legală de viteză pentru fiecare segment de drum!

Scopul polițiștilor rutieri este acela de a preveni evenimentele rutiere, pentru ca nimeni să nu fie rănit sau ucis pe drumurile publice.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă una din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Codului Rutier, depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More