Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii au luat la puricat șantierele din Cluj-Napoca

0 1.745

Polițiștii alături de reprezentanții ITM au desfășurat o acțiune de control a șantierelor de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 5 Poliție, compartimentele Investigații Criminale, Ordine și Siguranță Publică, Sisteme de Securitate, au desfășurat, la data de 29 ianuarie, în intervalul orar 09:00 – 13:00, o acțiune pentru verificarea modului în care este respectată legislația referitoare la protecția și paza bunurilor, pentru depistarea unor bunuri urmărite în temeiul legii, precum și a persoanelor care se sustrag urmăririi penale sau executării unor pedepse.

Conform IPJ Cluj s-au efectuat controale ce au vizat legalitatea contractelor de muncă ale persoanelor care lucrează pe șantiere și pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele de securitate în aceste locații. În acțiune au fost angrenați și polițiști locali, reprezentanți ITM și jandarmi. S-a acționat în 8 locații; au fost verificate 11 societăți comerciale și au fost legitimate 53 de persoane.

Polițiștii au instruit beneficiarii construcțiilor cu privire la obligațiile pe care aceștia le au și cu privire la modul de asigurare a pazei bunurilor aflate pe șantiere, în conformitate cu Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, republicată.Reprezentanții a două firme de construcție au fost invitați la sediul ITM, pentru verificarea documentației necesare. Polițiștii vor continua acțiunile pentru respectarea legislației în vigoare în scopul prevenirii incidentelor în zona șantierelor, au încheiat reprezentanții IPJ Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More