Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Polițiștii au trecut la verificări în Bistrița-Năsăud. S-au dat amenzi considerabile

0 395

Polițiștii bistrițeni au verificat mai multe persoane fizice și juridice în cadrul unei acțiune de prevenire a evaziunii fiscale.

Reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud transmit că, la data de 5 iulie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier, cu sprijin de specialitate din partea inspectorilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni preventive în localitățile Livezile și Piatra Fântânele.

Acțiunile polițiștilor au vizat prevenirea și combaterea ilegalităților din sfera comerțului cu bunuri cu produse agroalimentare și de origine animală și subsecvent prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul evaziunii fiscale și a comerțului ilicit cu bunuri și produse.

În acest context, au fost efectuate verificări și controale de specialitate, ocazie cu care au fost verificate 40 persoane juridice și fizice, iar ca urare a neregulilor constatate au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 41.515 lei. Din numărul total de sancțiuni, 5 au fost aplicate conform  H.G. 984/2005, în valoare de 23.900 lei, o sancțiune conform Legii 12/1990,în valoare de 5000 de lei și 21 sancțiuni conform O.U.G. 195/2002,în valoare de 12.615 lei. De asemenea, a fost confiscat numerar în cuantum de 106,5 lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More