Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii bistrițeni, acțiuni în trafic pentru siguranța publică

0 575

Polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud și cei ai structurilor de poliție rurală au continuat acțiunile pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pe cele de prevenire a accidentelor rutiere și de monitorizare a traficului rutier, pe raza județului Bistrița-Năsăud.

Astfel, în urma unei acțiuni organizate în sistem integrat, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, împreună cu polițiști locali și jandarmi au acționat pentru menținerea și asigurarea climatului de siguranță rutieră, precum și pe linia deținerii și transportului de material lemnos pe Valea Bârgăului.

Au fost verificate 6 societăți comerciale, au fost legitimate 20 de persoane, au fost oprite pentru control 15 autovehicule și au fost efectuate 5 testări cu aparatul etilotest. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4505 lei. Din totalul acestora, 5 au fost aplicate conform OUG 195/2002, în valoare de 1305 lei, 5 conform Legii 171/2010, în valoare de 3000 lei, 2 conform Legii 61/1991 în valoare de 200 lei.

În cadrul acțiunii, polițiștii Secției 2 au depistat o persoană dispărută, fiind încredințată familiei. Totodată, în urma verificărilor unor avize de însoțire a materialului lemnos, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării a cantității de 4,9 metri cubi de material lemnos, în valoare de 730 de lei, fără documente legale.

Tot ieri, 17 ianuarie, agenții de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pentru verificări, mai multe autoturisme, iar pentru neregulile constatate, au aplicat 19 sancțiuni în valoare 3480 lei, au reținut un permis de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

La aceeași dată, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au organizat și desfășurat o acțiune preventivă, pe linie rutieră, pe raza de competență. În cadrul acțiunii, au fost oprite pentru verificări 20 de autoturisme și legitimate 20 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, toate conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 1160 lei, iar ca măsură complementară, au fost retrase  5  certificate de înmatriculare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More