Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii bistrițeni au declarat război produselor contrafăcute

0 103

Parfumuri și articole de îmbrăcăminte contrafăcute, ținta polițiștilor bistrițeni în cadrul unei acțiuni ce vizează combaterea fenomenelor ilicite din domeniul drepturilor de autor.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat și desfășurat, la data de 25 octombrie, acțiuni pentru combaterea fenomenelor ilicite din domeniul drepturilor de autor şi a drepturilor conexe. Au fost efectuate controale şi verificări de specialitate, la unităţi comerciale de pe raza județului Bistrița-Năsăud, având ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităților în domeniul proprietății intelectuale.

Au fost constatate două infracțiuni de punere în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. De asemenea, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 25.500 lei. Din totalul sancțiunilor aplicate, două sunt prevăzute de legea privind dreptul de autor și drepturile conexe, 9 sunt prevăzute de legea privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Totodată, a fost confiscat numerar în sumă de 50 lei.

Astfel, la data de 25 octombrie a.c., în municipiul Bistrița, în urma verificărilor efectuate la un punct de lucru unde funcționează un magazin, polițiștii au identificat ca fiind expuse spre vânzare diferite produse de îmbrăcăminte şi accesorii care poartă reprezentări grafice ce indică mărci notorii identice sau similare cu mărcile larg cunoscute în România. Produsele erau oferite la preţuri net inferioare celor originale regăsite în comerţ, fiind ambalate şi etichetate în mod asemănător produselor noi regăsite în magazine.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

De asemenea, la aceeași dată, în Piața Agroalimentară din orașul Năsăud, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice l-au depistat pe un bărbat, de 31 de ani, care, în calitate de reprezentant al unei întreprinderi familiale avea expuse spre vânzare parfumuri de diferite mărci despre care exista suspiciunea ca fac obiectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Parfumurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More