Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliţiştii bistriţeni au desfășurat activităţi preventive în „Tabăra de Acasă”

0 97

Poliţiştii bistriţeni au desfășurat activităţi preventive în„Tabăra de Acasă”, de la Budești, unde peste 160 de copii au beneficiat de sfaturi utile pentru siguranţa lor.

Poliţiştii bistriţeni au desfășurat activităţi preventive în„Tabăra de Acasă”, de la Budești, unde peste 160 de copii au beneficiat de sfaturi utile pentru siguranţa lor. Perioada verii este asociată cu perioada vacanţelor şcolare, astfel că poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud și-au îndreptat atenţia asupra elevilor aflaţi în taberele şcolare, de pe raza judeţului nostru.

În perioada 21 august-24 august, pe raza comunei Budeşti se desfăşoară „Tabăra de Acasă” , aflată la cea de-a patra ediţie şi care a adunat peste 160 de elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani.

Astfel, la data de 22 august a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului de Acţiuni Speciale, Criminalistic şi Postului de Poliție Budești au participat ieri la tabăra organizată de Primăria  Budeşti, unde au desfăşurat activităţi de informare, demonstraţii cu câinele de urmă şi expoziția tehnicii și aparaturii din dotare, folosită în misiuni, într-o manieră interactivă, pe înţelesul celor mici.
Poliţiştii de prevenire împreună cu cei de la acţiuni speciale au prezentat atât autospecialele de poliţie, cât şi tehnica din dotare şi le-au oferit copiilor sfaturi preventive, pe teme rutiere şi antivictimizare.

Totodată,  criminaliştii bistriţeni au prezentat laboratorul criminalistic şi tehnici de prelevare a urmelor, prin activităţi practice de amprentare  deosebit de interesante pentru copiii aflaţi în tabără.

Cei prezenţi la activitate au fost încântaţi de vizita poliţiştilor şi au urmărit cu interes toate activităţile, fiind răsplătiţi la final pliante – antivictimizare minori și bomboane .
Activităţi de acest gen, destinate elevilor au fost desfăşurate pe întreaga perioadă a vacanţei, în mai multe tabere de pe raza judeţului, unde poliţiştii au discutat cu elevii pe teme legate de siguranţa lor la şcoală, acasă, pe stradă, la locurile de joacă şi de petrecere a timpului liber.
La activitate au participat și reprezentanți din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, IJJ Bistrița-Năsăud, C.P.E.C.A. Bistrița-Năsăud și Brigăzii 81 Mecanizate Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More