Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii bistrițeni au destructurat o grupare infracțională specializată în înșelăciuni prin ”metoda accidentul”

0 44

Polițiștii din Bistrița Năsăud au efectuat cinci percheziții la locuințe din două județe și într-un penitenciar, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în înșelăciuni prin metoda accidentul. O persoană a fost reținută.

La data de 2 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Bistrița Năsăud au efectuat cinci percheziții, în patru locuințe din județele Vaslui și Prahova, precum și într-o cameră din Penitenciarul Iași, la persoane bănuite de înșelăciune.

În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate telefoane mobile și cartele telefonice.

Un tânăr, în vârstă de 25 de ani, încarcerat în Penitenciarul Iași, este bănuit că, în perioada 07-16 septembrie a.c., ar fi indus în eroare patru femei, din județele Bistrița-Năsăud, Vaslui și Suceava, prezentându-se ca fiind medic.

Acesta le-ar fi comunicat persoanelor vătămate faptul că un membru al familiei ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală, întrucât ar fi fost implicat într-un accident de circulație, sens în care le-ar fi solicitat acestora sume de bani și bijuterii.

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că tânărul, de 25 de ani, ar fi coordonat telefonic cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 ani și 28 de ani, din județul Vaslui, aflați în stare de arest în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Bistrița Năsăud din data de 17 septembrie a.c., care ar fi intrat în contact cu persoanele vătămate, ridicând de la acestea sumele de bani solicitate.

Față de tânărul, de 25 de ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă, alte patru persoane fiind cercetate în stare de libertate.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul reprezentanților Administrației Naționale a Penitenciarelor, la percheziția din Iași participând și lucrători ai Penitenciarului Iași. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More