Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Polițiștii clujeni au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere. Peste 600 de șoferi au fost testați cu etilotestul

0 67

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au acţionat în acest sfârşit de săptămână pe raza întregului judeţ pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Acţiunile poliţiştilor s-au axat pe prevenirea accidentelor produse pe fondul consumului de alcool şi pe fondul neacordării de prioritate pietonilor.

Totodată, poliţiştii au acţionat şi pentru depistarea şi sancţionarea pietonilor care traversează neregulamentar- una dintre principalele cauze în producerea accidentelor rutiere.

În perioada 10-12 februarie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat acţiuni pe linia respectării legislaţiei rutiere pe principalele sectoare de drum naţional din judeţul Cluj.

Poliţiştii au testat 644 de conducători auto cu aparatul etilotest, în urma acestora fiind întocmite patru dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Celor în cauză le-au fost reţinute permisele de conducere pe durata cercetărilor. De exemplu, poliţiştii au depistat, pe raza municipiului Gherla, un şofer de microbuz care transporta persoane, având o alcoolemie de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, au mai fost reţinute 3 permise de conducere pentru 90 de zile, fiind identificaţi în trafic şoferi care aveau o alcoolemie sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat – faptă care constituie contravenţie.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au sancţionat 131 de pietoni care au fost depistaţi traversând neregulamentar, cauză principală în producerea accidentelor de circulaţie.

Totodată, 31 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru neacordare de prioritate pietonilor, fiindu-le reţinut permisul de conducere.

Acţiunile poliţiştilor continuă.

Exemple infracţiuni rutiere:

La data de 11 februarie, în jurul orei 13:15, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un conducător auto sub influenţa alcoolului.

Şoferul, un tânăr de 26 de ani, din Moldoveneşti, a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul pe DN75, prin localitatea Mihai Viteazu.

În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

La data de 11 februarie, în jurul orei 11:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au depistat un bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autovehicul care figura în bazele de date radiat din circulaţie de către autorităţile germane.

De asemenea, s-a constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism era atribuit altui autovehicul.În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare, fapte prevăzute de Codul penal.

La data de 12 februarie, în jurul orei 02:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin au depistat un tânăr, de 17 ani, din comuna Călăţele, în timp ce conducea un autoturism pe DN 1 R, prin localitatea Huedin.
Cel în cauză nu a oprit la semnalul poliţistului, continuându-şi deplasarea. Astfel, a intrat în coliziune cu trei autovehicule parcate.

În urma controlului, poliţiştii au stabilit că tânărul se afla sub influenţa alcoolului, iar autovehiculul ar fi fost sustras în scop de folosinţă de la o femeie din comuna Mărgău.

Tânărului i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea gradului de alcoolemie în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi furt în scop de folosinţă, fapte prevăzute de Codul penal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More