Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii clujeni au acționat pentru prevenirea consumului de alcool la volan. 705 șoferi au fost testați cu aparatul etilotest

0 54

În perioada 27-29 ianuarie, polițiștii clujeni au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sub coordonarea Serviciului Rutier, polițiștii de la rutieră, sprijiniți de colegii de la ordine publică, au intensificat activitățile pe raza întregului județ pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului și, implicit, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool.

Astfel, în acest sfârșit de săptămână, au fost testați cu aparatul etilotest 705 conducători auto. În urma verificărilor, au fost întocmite 17 dosare penale pentru săvârșirea unor infracțiuni rutiere, 9 dintre acestea privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În cadrul acțiunii, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de un conducător auto care nu avea permis de conducere. Polițiștii au constatat că acesta este cercetat în alte 5 dosare penale privind săvârșirea aceleiași fapte.

De asemenea, au fost aplicate 226 de sancțiuni contravenționale, 11 dintre acestea fiind pentru consum de alcool, contravenții sancționate cu amendă în cuantum de 1125 de lei și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.

În total, au fost reținute 49 de permise de conducere în urma abaterilor constatate. Polițiștii vor continua acțiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere provocate de persoane aflate sub influența alcoolului, pentru depistarea și sancționarea acestora.

Poliţia Clujeană atrage atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More