Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliţiştii clujeni au organizat şi desfăşurat o acţiune cu efective mărite în zona străzii Piezişă, din Cluj-Napoca – GALERIE FOTO

0 581

La data de 28/29 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul pentru Centru Universitar, au acţionat, cu efective mărite, în zona străzii Piezişă, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea unui climat de siguranţă.

În acţiune au fost angrenaţi poliţişti de ordine publică, rutieri, investigaţii criminale, precum şi poliţişti locali şi jandarmi, care au acţionat în scop preventiv, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă în zonele frecventate de studenţi.

În cadrul acţiunii, au fost legitimate 26 de persoane, fiind sancţionaţi contravenţional 2 tineri. Astfel, unul dintre aceştia a fost sancţionat pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice (drum public), iar celălalt a fost depistat circulând pe strada Piezişă pe sens interzis, fiind sancţionat pentru încălcarea normelor rutiere.

Poliţiştii vor continua acţiunile.

Măsuri de autoprotecţie pentru studenţi:

Măsuri de autoprotecţie pentru studenţi:- evitaţi, pe cât posibil, deplasările la ore târzii, în parcuri, zone slab iluminate şi izolate, terenuri virane, clădiri părăsite, pasaje, străduţe lăturalnice necirculate;

– la coborârea din mijlocul de transport în comun, la ore târzii, căutaţi să mergeţi aproape de persoanele care se îndreaptă spre aceeaşi destinaţie cu a dumneavoastră;- în cazul în care sesizaţi că sunteţi urmăriţi, continuaţi-vă drumul spre o zonă populată, intraţi într-un magazin.

Adresaţi-vă primului poliţist întâlnit sau, în caz de nevoie, cereţi ajutor celor din jur.- nu consumaţi din băuturile oferite de necunoscuţi deoarece pot conţine droguri, somnifere etc.- anunţaţi pe cineva de încredere (familia sau prietenii) că plecaţi la o petrecere şi cine vă însoţeşte.- nu daţi curs provocărilor venite de la persoane aflate în stare de ebrietate;- nu vă faceţi singur dreptate lovind persoanele cu care intraţi în conflict, aceste gesturi pot avea uneori consecinţe grave;- nu acceptaţi niciodată ofertele de găzduire făcute de persoane necunoscute sau pe care abia le-aţi cunoscut.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More