Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Poliţiştii clujeni cercetează 97 de persoane pentru obţinere frauduloasă de indemnizaţii de refugiaţi

0 77

politiaArhiva

Poliţiştii clujeni cercetează 97 de persoane pentru obţinere frauduloasă de indemnizaţii de refugiaţi, prin care ar fi prejudiciat casele de pensii din Cluj şi Timiş cu peste 1.000.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 97 de persoane.

Din cercetări a reieşit că patru bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 47 şi 80 de ani, în schimbul unor sume de bani, ar fi ajutat 59 de persoane să obţină sau să încerce să obţină, în mod fraudulos, indemnizaţii de refugiaţi.

De asemenea, s-a stabilit că cele şase persoane ar fi determinat 32 de persoane să dea declaraţii nereale în faţa notarilor publici cu privire la calitatea de refugiat a celor 59 de persoane, pentru ca acestea din urmă să poată beneficia de indemnizaţii.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat, prin obţinerea indemnizaţiilor de la casele de pensii din Cluj şi Timiş, este de aproximativ 1.030.000 de lei.

Poliţiştii continuă investigaţiile faţă de cele 97 de persoane implicate în activitatea infracţională. Faţă de şase dintre cei în cauză se efectuează cercetări pentru complicitate la înşelăciune şi instigare la fals în declaraţii, 32 de persoane sunt cercetate pentru fals în declaraţii, iar 59 pentru înşelăciune.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More