Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii clujeni la datorie, pentru siguranța traficului rutier – FOTO/VIDEO

0 52

Prevenirea accidentelor rutiere, siguranţa şi fluenţa traficului rutier reprezintă priorităţi de acţiune pentru poliţiştii rutieri.

Şi în acest sfârşit de săptămână poliţiştii rutieri se află în teren, pe principalele artere rutiere din localităţile urbane, dar şi pe sectoarele DN1 din judeţul Cluj, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

Astfel, la data de 18 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

La acţiuni au participat peste 100 de poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră şi ordine publică.
Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi pentru sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii au folosit echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotare.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au constatat 38 abateri privind viteza de deplasare (în 6 situaţii viteza legală fiind depăşită cu peste 50 km/h), 23 privind traversarea neregulamentară, 6 privind neacordare prioritate pietoni, 4 privind consumul de alcool, precum şi peste 100 alte abateri.

Toate abaterile constatate de poliţişti au fost sancţionate contravenţional, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, atât în baza neregulilor constate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au reţinut 25 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare.
Trei conducători auto depistaţi în trafic sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului”, fapte prevăzute şi sancţionate de Codul penal.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj continuă acţiunile de informare, prevenire şi sancţionare a abaterilor rutiere pentru a-i determina pe toţi participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să conştientizeze importanţa acestuia pentru siguranţa lor şi a celor dragi.
Reamintim conducătorilor auto faptul că, mai înainte de toate, siguranţa primează!

***

Poliţia Română recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteorologice, să adopte o manieră preventivă de condus, să respecte regulile de circulaţie şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

Având în vedere faptul că este posibil ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More