Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii clujeni și inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj, în control la comercianții de carne

0 43

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj au identificat persoane bănuite de acțiuni ilicite în domeniul comerțului cu produse din carne și carne.

Circa 200 de kilograme de carne de bovină, fără documente de proveniență și fără elemente de identificare, în privința cărora există suspiciunea că urmau să fie introduse în consum public, au fost ridicate de către inspectori.

Premergător sărbătorilor pascale, polițiștii desfășoară acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comerțului cu produse din carne și carne.

La data de 14/15 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu lucrători ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj, au organizat o acțiune de depistare a unor persoane bănuite de acțiuni ilegale de sacrificare și comercializare de animale.

În urma acțiunii, au fost identificate trei persoane cu vârste cuprinse între 39 și 57 de ani, din Cluj-Napoca și localitatea Sânnicoară, comuna Apahida, care ar fi sacrificat, transportat și tranșat carne de bovină pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență, aceasta neavând elemente de identificare.

În baza celor constatate, inspectorii D.S.V.S.A. Cluj au dispus măsura reținerii a circa 200 kilograme de carne.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități ilicite și luarea măsurilor care se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More