Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii cu ochii pe mărcile contrafăcute

0 133

Cadrele Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea încălcării drepturilor de proprietate industrială.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat, la data de 24 octombrie, o acțiune pentru prevenirea, identificarea şi combaterea actelor de încălcare a drepturilor de proprietate industrială, pe raza municipiului Zalău, ocazie cu care au fost verificaţi 25 de agenţi economici.

Au fost identificate produse expuse spre vânzare care poartă însemnele şi inscripţiile unor mărci înregistrate, în privinţa cărora există suspiciuni că sunt contrafăcute şi puse în circulaţie fără consimţământul proprietarilor mărcilor înregistrate. Astfel, 420 de articole de îmbrăcăminte, în valoare de aproximativ 25000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, poliţiştii au constatat două infracțiuni de punere în circulație de produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, fapte prevăzute de Legea nr 84/1998, şi au aplicat 11 sancţiuni contravenționale. Valoarea sancţiunilor se ridică la suma de 35.000 lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More