Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliţiştii de frontieră au confiscat peste 1000 de pachete cu ţigări

0 38

tigari-general

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat în acest week-end peste 1.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România.

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Maramureş au observat, pe o stradă din localitatea Sighetu Marmaţiei, o persoană de sex masculin care transporta un bagaj voluminos. În momentul în care poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea bărbatului, acesta a încercat să fugă fiind reţinut după aproximativ 50 de m.

La controlul efectuat, în bagajul voluminos au fost descoperite 200 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 1.800 lei. Bărbatul, identificat ca fiind Ionut K. de 25 ani, domiciliat în localitatea Sighetu Marmaţiei, este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor şi a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Un maramuresean prins cu sacosa cu tigari 

În data de 7 iunie, lucrătorii din cadrul STPF Maramureş au oprit pentru control pe DJ 185, pe raza localităţii Hoteni, un autoturism în care se aflau Vasile R., de 45 ani şi Ileana O. de 45 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş. În urma controlului efectuat asupra maşinii, pe bancheta din spate au fost descoperiţi doi saci de rafie ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, cele două persoane, autoturismul şi întreaga cantitate de ţigări au fost conduse la sediul STPF Maramureş în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 488 pachete de provenienţă ucraineană, în valoare de 4.400 lei. Cele două persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor şi a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. De asemenea autoturismul în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul STPF Maramureş până la finalizarea cercetărilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More