Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii de investigații criminale pe urmele infractorilor

0 156

Reușite ale poliţiştilor de investigaţii criminale şi specialiştii criminalişti care au reușit să identifice și să rețină mai multe persoane bănuite de furt.

Poliţiştii desfăşoară permanent activităţi de cercetare pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciilor create prin comiterea de infracţiuni contra patrimoniului.

Şi cum cele mai multe furturi se comit în municipiul Baia Mare, poliţiştii de investigaţii criminale băimăreni sunt şi cei mai solicitaţi, iar în sprijinul lor depun eforturi susţinute şi specialiştii Serviciul Criminalistic.

Munca lor în echipă şi cercetările desfăşurate cu profesionalism duc la identificarea autorilor, documentarea activităţii lor infracţionale şi uneori, la recuperarea prejudiciului.

A fost şi cazul de ieri, 7 noiembrie când poliţiştii au reuşit să identifice o persoană bănuită de furt, la scurt timp de la sesizarea faptei. Reprezentanţii unei societăţi comerciale situată în Piaţa Revoluţiei din Baia Mare, au sesizat poliţia cu privire la faptul că în intervalul 6 noiembrie, după-amiaza – 7 noiembrie, dimineaţa, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în incinta societăţii şi au sustras bunuri în valoare de 900 de lei. Cercetările efectuate de poliţişti au dus la identificarea unui tânăr de 22 de ani, bănuit de comiterea faptei şi la recuperarea în totalitate a prejudiciului.

 

De asemenea, o altă reuşită a poliţiştilor criminalişti şi de investigaţii criminale, este identificarea unei persoane bănuită de comiterea a nu mai puţin de nouă furturi din autoturisme, în perioada octombrie-noiembrie a.c. Este vorba de un tânăr de 24 de ani din Baia Mare, care acţiona noaptea şi pătrundea prin efracţie în autovehicule de unde sustrăgea staţii de emisie-recepţie cu antenele aferente, DVD-playere, sau orice alte bunuri de valoare lăsate de proprietari în maşină, valoarea totală a prejudiciului creat fiind de 12.700 de lei.

Din păcate prejudiciul nu a putut fi recuperat.

Rezultatele poliţiştilor nu se opresc aici. Un alt tânăr cu preocupări infracţionale a fost prins de poliţişti după ce reprezentanţii mai multor societăţi comerciale au reclamat fapte de furt în dauna lor.

Spre exemplu, într-una din reclamaţii se sesiza faptul că în seara de 30.10.2017, în jurul orelor 21,30 o persoană necunoscută, profitând de faptul că în recepţia unui hotel nu se aflau persoane, a sustras de pe tejghea un telefon mobil în valoare de 900 de lei.

În alt caz, din sertarul unei societăţi comerciale, destinat pentru depozitarea banilor proveniţi din încasări a fost sustrasă suma de 230 de lei. Bănuitul a profitat de faptul că sertarul se afla în poziţia închis dar neasigurat cu cheia.

Pentru aceste fapte, dar şi pentru furtul unei poşete şi a sumei de 800 de lei din sertarul alte case de marcat, este cercetat un tânăr de 18 ani din Baia Mare.

 

Nu în ultimul rând polițiștii sfătuiesc ca pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt,  să fiţi mereu precauţi şi să aveţi grijă în permanenţă de bunurile dumneavoastră sau de cele pe care le aveţi în responsabilitate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More