Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii dejeni au acționat ieri pentru prevenirea accidentelor rutiere

0 73

La data de 22 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au acţionat cu efective mărite pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

S-a acţionat, cu precădere, pe sectoarele de drum naţional DN1 C Câţcău şi Căşeiu, DN 17 Cuzdrioara şi pe străzile Crângului, Vâlcele şi1 Mai. În cadrul acţiunii, au fost oprite pentru control 84 de autovehicule şi au fost legitimate 97 de persoane.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale, 29 dintre acestea fiind pentru nerespectarea normelor la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de circa 8.000 de lei. Totodată, au fost ridicate 5 permise de conducere.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, a O.G. nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, şi a Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au identificat un bărbat, de 25 de ani, din comuna Ciceu Mihăieşti, Bistriţa-Năsăud, care conducea autoturismul, fără a poseda permis de conducere, pe DJ 172 F, pe raza localităţii Mănăstirea. Totodată, poliţiştii au stabilit că autoturismul era neînmatriculat şi avea aplicat număr fals de înmatriculare. De asemenea, în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de peste 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii vor continua acţiunile pentru impunerea legislaţiei rutiere.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More