Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii dejeni au oprit în trafic un șofer care transporta material lemnos, fără îndeplinirea condiţiilor legale

0 18

incendiu Dej strada Tiblesului politie

Poliţiştii clujeni au acţionat pe raza judeţului pentru a preveni şi combate comerţul ilicit, precum şi pentru a depista delictele silvice şi persoanele care efectuează transport ilegal de material lemnos.

În acest context, la data de 19 aprilie a.c., ora 00:40, poliţştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au identificat în trafic, pe DJ161, un conducător auto care transporta material lemnos, fără îndeplinirea condiţiilor legale.

Tânărul, de 19 ani, din Cluj-Napoca, a fost depistat pe raza localităţii Dîrja, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, peste patru metri cubi de material lemnos, pentru care nu putea prezenta aviz de însoţire sau alt document comunitar echivalent.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar ca măsură complementară, lemnul a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Gherla.

Un alt conducător auto care transporta ilicit material lemnos a fost depistat de poliţişti pe DN1G, pe raza oraşului Huedin.

Tânărul, de 25 de ani, din Călăţele, transporta, cu o autoutilitară, circa doi metri cubi de lemn rotund, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat reprezentanţilor ocoalelor silvice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.