Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii dejeni au oprit în trafic un șofer care transporta material lemnos, fără îndeplinirea condiţiilor legale

0 90

incendiu Dej strada Tiblesului politie

Poliţiştii clujeni au acţionat pe raza judeţului pentru a preveni şi combate comerţul ilicit, precum şi pentru a depista delictele silvice şi persoanele care efectuează transport ilegal de material lemnos.

În acest context, la data de 19 aprilie a.c., ora 00:40, poliţştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au identificat în trafic, pe DJ161, un conducător auto care transporta material lemnos, fără îndeplinirea condiţiilor legale.

Tânărul, de 19 ani, din Cluj-Napoca, a fost depistat pe raza localităţii Dîrja, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, peste patru metri cubi de material lemnos, pentru care nu putea prezenta aviz de însoţire sau alt document comunitar echivalent.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar ca măsură complementară, lemnul a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Gherla.

Un alt conducător auto care transporta ilicit material lemnos a fost depistat de poliţişti pe DN1G, pe raza oraşului Huedin.

Tânărul, de 25 de ani, din Călăţele, transporta, cu o autoutilitară, circa doi metri cubi de lemn rotund, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat reprezentanţilor ocoalelor silvice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More