Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii dejeni, nouă percheziții domiciliare alături de trupele speciale – FOTO

0 1.306

Nouă percheziții domiciliare au fost efectuate, pe raza județului Cluj, de către trupele speciale cărora li s-au alăturat cadre ale Poliției Dej, Beclean, Gherla și Năsăud. Cinci bărbați, dintre care unul dat în urmărire generală, au fost reținuți.

Conform IPJ Bistrița-Năsăud, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean, împreună cu cei din Năsăud, Dej și Gherla, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud și Cluj au efectuat, la data de 23 noiembrie, nouă percheziții domiciliare, toate pe raza județului Cluj, la persoane bănuite de comiterea mai multor furturi.

Au fost controlate cinci mașini, dintre care una a fost indisponibilizată, deoarece există suspiciuni că ar fi fost folosită la comiterea furturilor. De asemenea, în timpul perchezițiilor au fost ridicate bunuri precum unelte electrice, televizoare, bucăți de cupru, role de cablu, leviere, clești, etc., despre care se crede că ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor, dar și multe bunuri care ar fi fost furate.

Astfel, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, toți din județul Cluj, au fost conduși la audieri, la sediul Poliției Orașului Beclean. Unul dintre aceștia figura ca fiind urmărit general, motiv pentru care a fost prezentat Judecătoriei Gherla, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis în lipsă, pe numele lui.

Din investigațiile efectuate până în prezent, au transmis cei de la IPJ Bistrița-Năsăud, a rezultat faptul că în perioada 1 septembrie-16 noiembrie, bărbații ar fi furat, din trei centre de colectare a fierului vechi, din localitățile Beclean și Năsăud, unelte electrice, deșeuri din cupru, feroase și neferoase, toate în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Totodată, în perioada 14-16 septembrie 2018, aceleași persoane ar fi furat doi ponei, din curtea unei locuințe, din Podirei, județul Bistrița-Năsăud, pe care i-ar fi abandonat ulterior în zonă. Poneii au fost recuperați de stăpâni.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale, iar în cursul zilei de astăzi, vor fi prezentaţi instanței, cu propunerea de arestare preventivă.

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More