Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii gherleni au surprins doi braconieri la vânătoare

0 161

mort vanatoare impuscat

Poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla efectuează cercetări faţă de doi bărbaţi, de 35 şi 43 de ani, din Cluj-Napoca, pentru comiterea infracţiunii de braconaj.

Persoanele în cauză au fost surprinse, în jurul orei 23:00, pe un fond de vânătoare, de pe raza localităţii Bonţida, în timp ce ar fi încercat să captureze vânat. În urma cercetărilor s-a stabilit că bărbaţii nu avea autorizaţie de vânătoare.

Asupra celor în cauză au fost descoperite o armă de vânătoare, deţinută legal, şi un proiector confecţionat artizanal.

Poliţiştii continuă investigaţiile, urmând ca la finalizarea acestora să se măsurile legale care se impun în cauză.

Paznicul și administratorul fondului de vânătoare, Călin Zdroba, a declarat pentru Someșeanul.ro faptul că el împreună cu alți trei membri, în timp ce efectuau o misiune de patrulare, au surprins cei doi bărbați aflați la vânătoare. Aceștia au anunțat poliția, oamenii legii ajungând la fața locului după 45 de minute.

Conform Legii nr. 407/2006, pentru protejarea faunei şi conservării biodiversităţii naturale, infracţiunea de braconaj se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 de lei.

Este interzisă vânătoarea fără permis de vânătoare sau fără autorizaţie de vânătoare legală, vânătoarea prin folosirea ogarilor sau a metişilor de ogari, vânătoarea prin utilizarea pe timp de noapte a autovehiculelor sau a dispozitivelor care permit ochirea şi tragerea pe întuneric, vânarea mamiferelor prin utilizarea capcanelor neautorizate.

Este interzisă vânătoarea prin utilizarea substanţelor chimice toxice folosite în combaterea dăunătorilor vegetali şi animali ai culturilor agricole şi/sau silvice, ce provoacă intoxicarea sau moartea faunei de interes cinegetic.

Este interzisă vânarea urşilor la nadă şi/sau la bârlog, a puilor nezburători ai păsărilor de interes cinegetic, vânătoarea cu exemplare de păsări de pradă, cu arcuri şi cu arbalete, prin utilizarea armelor altfel decât ţinute în mână, a armelor la care percuţia cartuşului se realizează pe ramă ori/şi a altor arme decât cele autorizate sau omologate, după caz, pentru vânătoare în România.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More