Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii gherleni din nou la datorie. 100 de de conducători auto controlaţi

0 37

control rar gherla

100 de conducători auto controlaţi în trafic şi sancţiuni de peste 7 .000 de lei, în urma unor acţiuni efectuate de către poliţişti, la Gherla.

La data de 21 noiembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Gherla au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier.

De asemenea, activitatea acestora a vizat şi sancţionarea faptelor de comerţ ilicit, a celor care aduc atingere patrimoniului public şi privat.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au legitimat 96 de persoane, au verificat 12 producători particulari, iar 44 de conducători auto au fost controlaţi în trafic.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 4.000 de lei.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului rutier, respectiv a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Au mai fost aplicate sancţiuni la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, la Legea 61/1991 privind tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi la Legea 97/2005 privind regimul domicilierii.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au acţionat, pe raza de competenţă, pentru impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Astfel, 56 de conducători auto au fost opriţi în trafic şi verificaţi, iar 19 dintre aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, conform O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Principala abatere constatată, pentru care s-au aplicat nu mai puţin de 9 sancţiuni, se referă la depăşirea limitei legale de viteză.

De asemenea, în cadrul acţiunii, poliţiştii au fost nevoiţi să reţină un permis de conducere şi să retragă un certificat de înmatriculare.

Valoarea sancţiunilor, aplicate de către poliţişti, este de peste 3.600 de lei. Poliţiştii clujeni continuă acţiunile pentru menţinerea climatului de siguranţă al comunităţii clujene.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More