Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliţiştii locali din Cluj, monitorizaţi video în timpul programului

0 351

Poliţiştii locali din Cluj-Napoca vor purta camere video portabile din această toamnă pe durata întregii ture de opt ore. Totul cu scopul de a-i proteja în cazul unor agresiuni, dar şi pentru ca şefii lor să vadă cum interacţionează cu oamenii.

Primăria din Cluj-Napoca are deja în bugetul local o sumă în acest sens.

„Vreau să știți că am alocat bani în Buget pentru a achiziționa camere video portabile pe care le vor purta ofițerii de Poliție Locală tot timpul când sunt în serviciul funcțiunii în oraș. Vor avea camere video și vom înregistra 8 ore ce au făcut, ce au discutat cu cetățenii. Îi protejează și pe ei, dacă sunt agresați, dar în primul rând mă interesează să aibă o atitudine bazată pe lege. Opt ore să fie în serviciul comunității, nu să dea telefoane personale sau să stea la cafele pe terase!”, a spus Emil Boc, la un post de radio local, potrivit monitorulcj.ro.

De asemenea, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Mircea Ion Rus i-a propus primarului să caute soluții financiare ca proiectul să fie implementat și la agenții Poliției Naționale.

Momentan, camerele portabile vor fi aplicate, din doar agenților de la Poliția Locală, a promis primarul Boc.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More